Tuesday, Mar. 28, 2017

Ларс фон Триер започва снимки на филм за Джак Изкормвача

Публикувано на

11.01.2017

Ларс фон Триер започва снимки на филм за Джак Изкормвача

Американският актьор Мат Дилън ще играе серийния убиец Джак Изкормвача в нов филм на именития датски режисьор Ларс фон Триер, а швейцарецът Бруно Ганц („Криле на желанието“, „Крахът на Третия райх“) ще му партнира. Това съобщи сайтът „Дедлайн“, позовавайки се на самия режисьор.В „Къщата, която Джак построи“ мрачният датски режисьор ще покаже „гледната точка на самия убиец“, който развива тезата за престъпленията си като произведения на изкуството. Докато полицейската примка около гърлото му се стяга, Джак Изкормвача ще предприема все по-рискови ходове, за да създаде „най-великата си творба“, разказва холивудското издание.

Ветеранът Ганц ще играе мистериозна фигура, пред която Изкормвача изповядва философията си. Скандинавската копродукция на стойност близо 9 млн. евро ще се снима в Дания и Швеция.

„За мен е огромно удоволствие да съобщя, че Мат Дилън и Бруно Ганц ще играят главните роли в „Къщата, която Джак построи“. И двамата са знакови в развитието ми като режисьор и освен че са епохален тандем, органично се вписват в кинематографичното ми семейство“, заявява датчанинът, който до неотдавна бе дал обет за мълчание и твърдеше, че повече не може да твори.

В края на 2014 г. обаче Фон Триер обяви, че ще се върне към режисирането със сериал на име „Къщата, която Джак построи“. Авторът на „Антихрист“, „Меланхолия“ и „Идиотите“ се закани да направи нещо „безпрецедентно“, което „няма да видите отново“. Проектът, сега преобразуван в пълнометражен филм, се очаква по кината през 2018 г.

 


Сподели публикацията

About Author