Sunday, Mar. 26, 2017

Aрестуваха хакера, откраднал снимки на кралското семейство

Публикувано на

25.09.2016

Aрестуваха хакера, откраднал снимки на кралското семейство

Скотланд ярд арестува заподозрян в кражба на снимки на членове на британското кралско семейството от айклауд ( iCloud) акаунта на Пипа Мидълтън, сестрата на херцогинята на Кеймбридж – Катрин.

Задържането на 35-годишния хакер е станало в южен Лондон, след което той е бил отведен в полицейското управление. „Той е заподозрян в нарушаване на закона за неправомерното използване на компютърни технологии“, посочвате от Скотланд ярд. Около 3000 фотографии на членове на британската кралска фамилия бяха обявени за продан в интернет, след като неизвестен хакер проникна в айклауд ( iCloud) акаунта на Пипа Мидълтън, сестрата на херцогинята на Кеймбридж Катрин, съобщава в. „Дейли мейл“ и Пик. Откраднатите снимки се предлагат за 50 000 британски лири (65 000 долара).

Неизвестният продавач се е свързал с британски издания, главно таблоиди, които са най-заинтересовани от снимки на представители на британското кралско семейство. На фотографиите, откраднати от сървиса за запазване на данни на компанията Епъл, са самата херцогиня на Кеймбридж, а също децата на Кейт и принц Уилям – принц Джордж и принцеса Шарлот.

Тъй като са правени с помощта на фотокамерата на телефона на Пипа Мидълтън, на тях са запечатани също моменти от светски събития, в които тя е участвала.БКатегория:ЛондоВеликобритания

Следете В интернет 

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Сподели публикацията

About Author

bg365