Sunday, Mar. 26, 2017

Отнеха семейно имущество за 200 бона от Митничаря и жена му, мамили нещастник с обещание за брак

Публикувано на

04.10.2016

Отнеха семейно имущество за 200 бона от Митничаря и жена му, мамили нещастник с обещание за брак

Шуменският окръжен съд уважи изцяло иска на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество (КОНПИ) срещу Мехмед Рамаданов с прякор Митничаря и съпругата му на обща стойност 198 255 лв.

Решението не е обжалвано и е влязло в сила, става ясно от сайта на Комисията. Решението на шуменските окръжни магистрати е от юни т.г. Процедурата срещу Мехмед Рамаданов от каолиновското село Лятно, обл. Шумен, е по реда на новия Закон за отнемане в полза на държавата на незаконно придобито имущество. Митничаря или съкратено Мемо беше задържан през 2013 г. с двама съучастници от Добрич по разследване за измама на турски гражданин със 142 000 евро чрез обещание за брак, пише 24 часа.

Според обвинението, средствата са получени през двете години, в които мнимата булка е поддържала връзка от разстояние с кандидат-жениха. Съдът е отнел от семейството ниви, дворни места, тютюнев склад, вноски в банка, автомобили. Всичките коли обаче са били продадени, сега държавата ще си вземе парите от тяхната продажба по пазарна стойност. Според хора от селото Мемо вече излежал няколко месеца, дадена му от добрички съд и си е на село. Част от „алоджийските” пари семейството вложило в ремонта на едноетажната им къща, която станала много хубава и просторна. Семейството има две деца. „Не го мислете, и сега е добре. Внася коли втора употреба от чужбина и пак са заможни”, разказаха хора от родното му село.


Сподели публикацията

About Author

bg365