Sunday, Mar. 26, 2017

Министър Горанов: Да се плащат данъци на покойници

Публикувано на

04.10.2016

Министър Горанов: Да се плащат данъци на покойници

Снимка: Булфото, архив

Финансовото министерство може да преразгледа идеята данъците на покойниците задължително да се плащат от техните наследници.

Това обяви ресорният министър Владислав Горанов пред бизнеса и синдикатите при обсъждането на предложената промяна в Закона за облагане на доходите на физическите лица, предаде Дарик.

Горанов мотивира предложението с нужното въвеждане на регламент, който ще улесни както данъчните, така и наследниците на тези лица. В следващата една седмица ще бъде намерено най-доброто решение, обеща финансовият министър по време на заседанието на тристранния съвет, пише nova.bg.

Предложената промяна не е безспорна, но е икономически обоснована, аргументира се министър Горанов, като даде пример, че при смърт на едноличен търговец, имуществото и доходите му остават.

„Има много казуси, при които данъчната администрация, при липсата на регламент в законодателството, се налага да извърши една по-сложна процедура на ревизии на тези лица, за да установи съответните задължения. „Една доста по-ангажираща наследниците процедура“, обясни министърът.

 

Следете В интернет 

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Сподели публикацията

About Author

bg365