Sunday, Mar. 26, 2017

Майк Тайсън в София: Като млад бях неуравновесен, сега мисля само за семейството

Публикувано на

04.10.2016

Майк Тайсън в София: Като млад бях  неуравновесен, сега мисля само за семейството

Майк Тайсън бе специален гост на братята Кубрат и Тервел Пулеви в техния спортен комплекс. Двайсетина фенове на легендарния боксьор се бяха събрали пред залата, някои от тях дори бяха написали името му на челата си. Тайсън бе в настроение на пресконференцията, въпреки че изглеждаше недоспал.

Майк Тайсън, как се чувствате в България?

- Супер, само дето много ми се спи. Страдам от часовата разлика, но като пийна малко от тази напитка (на която е рекламно лице – б.а.), ще се свестя.

- Вече се запознахте с братята Пулеви, какви са първите ви впечатления от тях и бихте ли започнали нещо съвместно?

- Е, ние току-що се запознахме. Поговорихме си десетина минути, така че не е имало време да обсъждаме кой знае какво. Това беше една приятелска среща.

- Харесва ли ви как се бие Кубрат?

- Да, определено. Той продължава да се състезава, нали така? С кого беше последният му мач?

- С Дерек Чисора и победи…

- Да, но сега ще трябва да се бие с нов боксьор. Пред него са Тайсън Фюри, онзи другият (прави пауза и от залата му подхвърлят: Антъни Джошуа). Да, точно така и има още един голям кубинец (пак се замисля).

 

- Имате ли нови проекти в киното, където вече записахте участия?

- Да, два филма трябва да излязат догодина. Освен това работим по един много интересен и голям проект. Става дума за филм за моя живот.

Джейми Фокс ще е в главната роля. Снимките ще започнат, след като приключи ангажиментът му към филм на Мартин Скорсезе.

- Бихте ли поставили своя моноспектакъл и в България?

- Ами, направих го вече в Аржентина, където не говорят кой знае колко английски. Поставихме го и в Монте Карло, където също този език не е толкова разпространен. Оказа се, че това не е сериозен проблем, така че всичко е възможно. Имаме вариант и да използваме субтитри за държавите, където изобщо не разбират английски.

- Направихте невероятна кариера в бокса, но сега имате коренно различен начин на живот. Кой от двата периода ви харесва повече?

- Сега е различно, вече имам семейство, отговорности. Преди животът ми беше много различен, гледах по друг начин на света.

В момента съм напълно отдаден на ролята си в семейството. Иначе ще си призная, че като млад бях малко нахакан. Даже леко неуравновесен. Леко (смее се).

- Как мина партито във ваша чест във “ВИП Брадър” и как се чувствахте в къщата?

- А, шоуто беше много готино. Много ми хареса готвачът, стори ми се добър човек (явно визира Ути Бъчваров), както и певицата с пиърсинг на устната (Жана Бергендорф – б.а.)

- Ивендър Холифийлд каза, че вие сте последният голям шампион, но оттогава минаха близо 20 г. Съгласен ли сте с това твърдение и виждате ли свой наследник?

- Не знам, мисля, че и братята Кличко бяха много добри. Имайте предвид, че те направиха нещо много важно в кариерата си – победиха всички съперници, после загубиха, но пак се върнаха. Това малцина са го правили. Честно казано, в Америка дълго време не приемаха европейските боксьори. А просто трябва да им отдадат нужното уважение, защото един Владимир Кличко е много добър. Ами той бе напът да направи нещо немислимо – да изравни рекорда по най-много поредни победи на Джо Луис. Обаче загуби от Фюри.

- Изненада ли ви резултатът от този мач?

- Хора, бях убеден, че Фюри няма никакъв шанс. Просто не можех да допусна, че това може да се случи. Моето лично мнение е, че Кличко беше разконцентриран заради проблеми на приятелката му с бременността. Не си спомням дали бяха усложнения след раждането или нещо подобно, но

определено му

имаше нещо

Казвам ви го от личен опит – ако главата ти не е чиста от странични мисли, няма как да се боксираш и срещу по-слаби съперници. Ами вижте, че Кличко нанесе едва два сносни удара, от които само единият имаше сила. И това за цял мач. Фюри победи сянката на Кличко, при други обстоятелства Кличко щеше да го нокаутира.

- Помните ли още репликата “8 секунди, как можа да го търпиш толкова дълго” (изрича я треньорът му в аматьорските години, когато записва най-бързия нокаут)?

- Моят треньор и ментор Къс д’Амато искаше да ми каже, че съм бил прекалено възбуден, което ме поставяло в риск другият да ме удари. Аз мислех, че съм се справил страхотно, защото го нокаутирах за 8 секунди. Той обаче каза, че не съм направил нищо особено. Но думата на ментора ми винаги е била закон.

- Защо сега младите не се увличат толкова по спорта?

- Животът е много различен. Когато аз бях малък, нямах абсолютно нищо, дори телевизор. Сега и тези, които са по-бедни, имат телевизор и кола. Животът просто е такъв и мотивацията е различна. Има и нещо друго специално в Америка. Сега ако някое момче стане 1,90 м и тежи 90-100 кг предпочита да се насочи към американския футбол. Там има повече възможности за кариера и има хора, които го пазят от удари и травми. Докато в бокса ударите ги поемаш сам, много по-опасно е.

- Какво бихте посъветвали децата, които искат да спортуват?

- Да намерят своя ментор, който да ги води напред. Това е най-важната фигура. Аз нямах баща и моят ментър запълни празнината. Поставих си за цел да стана световен шампион, за да го направя щастлив. 

Източник: 24 часа

Следете В интернет 

Бъдете с нас навсякъде и през вашия мобилен телефон!


Сподели публикацията

About Author

bg365